Földgáz Kisokos Cégeknek

A Gáz1.hu földgáz kisokosában mindent elolvashat a gázárról és a gázpiacról, amit egy gázfogyasztó cégnek tudnia kell.

Legyen képben, és csak annyit fizessen a földgázért, amennyit feltétlenül muszáj!

 

Mitől ilyen drága a földgáz a cégemnek? A vállalati gázár elemei.

Gászámla

Bizonyára önnek is feltűnt már, hogy cége gázszámláin arányaiban is magasabb összegek szerepelnek, mint az otthoni csekkeken. Elgondolkodott már azon, hogy ez miért van így? Sajnos a legtöbben nem is tudnak arról, hogy bármikor gázkereskedőt válthatnak. Pedig előfordulhat, hogy az ön cége is százezreket, sőt milliókat veszít a rendkívül magas gázárnak köszönhetően.

Honnan jön a földgáz, és hogyan jut el a cégemhez? A földgázellátási rendszer.

földgáz kitermelés

Ahhoz, hogy jobban megérthessük a gázszolgáltatásokkal kapcsolatos díjak összetételét, egy kicsit a dolgok mögé kell néznünk. Az árképzés tekintetében ugyanis rendkívül fontos, hogy a földgáz hogyan jut el az ön cégéhez, ahogyan az is, hogy miként épül fel Magyarország földgázellátási rendszere, hiszen ezek költségei mind a gázszámla részét képezik.

Az egyetemes és a versenypiaci gázellátás különbsége, avagy kitől vehetek olcsóbban földgázt?

Sokan nem tudják, hogy a gázellátás kétféleképpen, egyetemes és versenypiaci módon is történhet. Ennek az információnak a hiányában pedig elesnek a lehetőségtől, amelynek kihasználása komoly összegszerű megtakarításokat jelenthet a céges gázszámlák tekintetében. De miről is van szó pontosan?

Miért fizet a cégem többet a földgázért, mint amennyit otthon fizetek érte?

Ön belegondolt már, hogy gázszámláján miért áll rendre arányaiban is magasabb összeg, mint otthoni számláján? Talán nem is tudja, hogy akár 15-30%-kal csökkenthetné cége földgázkiadásait úgy, hogy közben a fogyasztás mértékét nem csökkenti. Ha szeretné tudni hogyan, érdemes kattintania, és elolvasnia cikkünket.

Hogyan juthatok olcsóbban gázhoz? Milyen lehetőségei vannak egy cégnek?

Ha olvassa bejegyzéseinket, pontosan tudja, hogy a vállalati gázár az esetek döntő többségében arányaiban is magasabb, mint a lakossági fogyasztóké. Ezt egyszerűen ellenőrizheti, hasonlítsa össze céges és otthoni gázszámláját! Ha pedig az Ön cége is túlfizeti gázkereskedőjét, olvassa el cikkünket a céges gázár csökkentésének lehetőségeiről.

Együtt olcsóbb. Hogyan működik a csoportos pályáztatás?

Arról már több alkalommal beszámoltunk, hogy Magyarországon jelenleg az egekben vannak az egyedi csomagárban számlázott gázárak. A cégek jelentős többsége nem is tud róla, hogy évente százerekkel vagy milliókkal is csökkenthetik kiadásaikat azáltal, hogy csoportos pályáztatás útján gázárcsökkentést csikarnak ki a kereskedőkből. De hogyan is zajlik a folyamat a gyakorlatban?

Viszlát, drága gáz! Hogyan történik a kereskedő váltás?

Számos aspektusból megvizsgáltuk már a csoportos pályáztatással járó gázkereskedő-váltás előnyeit. Azt is részletesen elmagyaráztuk, hogyan történik a pályáztatás. Arról azonban még nem esett szó, hogy hogyan zajlik maga a kereskedőváltás, és milyen procedúrákat von maga után. Aktuális bejegyzésünkben ezzel foglalkozunk.

Hogyan működik, és pontosan mit takar a Gáz1.hu szolgáltatása?

Gáz1.hu szolgáltatása

A Gáz1.hu szolgáltatása lényegében a gázkereskedők csoportos pályáztatásán alapul, amelynek köszönhetően ön is jelentősen csökkentheti cége gázszámlákra fordított kiadásait. Ha ennél részletesebben szeretné látni, milyen munkafolyamatok elvégzésével segítjük az ön ügyét, érdemes elolvasnia a témában íródott részletes cikkünket.

Milyen költségekkel számoljak, ha igénybe veszem a Gáz1.hu szolgáltatását?

Nyilvánvalóan mindenki számára kecsegtetően hangzik, hogy éves szinten százezres, vagy akár milliós összegeket is megspórolhat céges gázszámláin. Ez az információ azonban önmagában még kevés, érthető, hogy szeretné tudni, pontosan mikor és legfőképpen mennyi pénzt kell fizetnie egy ilyen megtakarítás eléréséhez. Most ezt szeretnénk önnek bővebben kifejteni.